Tweede lockdown voorbij

Geschreven door Maureen, 09-10-2020

De tweede lockdown is voorbij!

Het blijft spannend wat de toekomst ons brengt…

Na weer twee weken in lockdown te hebben gezeten is door de Nepalese overheid bepaald dat alle hotels en restaurants weer open mogen, maar de educatie instellingen niet. Toch hebben wij besloten de deuren van onze school weer te openen. Omwille van het psychische en lichamelijke welzijn van onze studenten; om hen eten te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat de kinderen niet op straat gaan zwerven.
De kinderen komen halve dagen naar school en krijgen les in groepen van drie studenten. De leerlingen die ’s ochtends naar school komen krijgen lunch en de middagleerlingen krijgen snacks te eten. Ze krijgen een paar lessen maar voornamelijk activiteiten te doen. Daarnaast krijgen ze opdrachten waaraan ze thuis zelfstandig kunnen werken.
Een van onze Nepalese bestuurders heeft maskers, sanitizer en desinfectiemiddelen voor de school gedoneerd, om de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen. Ook wordt bij binnenkomst van alle kinderen de temperatuur gemeten. Op deze manier proberen we zo veilig mogelijk ons educatieprogramma te kunnen blijven runnen.
Maar ook al doen we ons best, het blijft een moeilijke situatie. Iedereen let natuurlijk extra op elkaar in deze tijd en dat is goed, maar het vaarwater van onze kinderen is anders dan dat van kinderen uit de meer welgestelde families. Veel scholen geven nu scholing over internet. Dat gaat bij ons moeilijker, omdat niet alle kinderen thuis over internet beschikken. Wel krijgen we mogelijk oude laptops gedoneerd waarop we lesmateriaal kunnen aanbieden en zijn we druk bezig oplossingen te bedenken, zodat de kinderen bij een eventuele volgende lockdown zo min mogelijk scholing hoeven te missen en genoeg redenen hebben om niet (weer) de straat op te gaan.
Het blijft spannend wat de toekomst ons brengt…