Milijuli Foundation start samenwerking met Inspire Nepal

Inspire Nepal is een vrijwilligers organisatie die vrijwilligers en stagiaires plaatst op verschillende plekken in Nepal. Ook ons educatie programma heeft hier al gebruik van mogen maken en de vrijwilligers die zijn geweest hebben het hart van onze kindjes gestolen en een plekje in de Milijuli familie verroverd.

Wij geloven er niet in dat een vrijwilliger of een stagiaire het land komt verbeteren, maar geloven er wel in dat zij een mooie toevoeging kunnen bieden binnen ons al bestaande programma.

De eerste twee vrijwilligers waren Mike en Faye en bleven direct 5 maanden. In deze 5 maanden hebben zij zo’n mooie band opgebouwd met de kinderen en het team dat het moeilijk was om afscheid te nemen. De kinderen vragen nog regelmatig wanneer ze terug komen. Zij hebben een begrijpend lees programma opgezet, computerlessen gegeven, huiswerk begeleiding aangeboden, een vrijwilligers draaiboek in elkaar gezet, muziek gemaakt, general knowledge lessen gegeven en gespeeld. Daarnaast heeft Mike ook nog zijn opdrachten voor zijn opleiding moeten maken, wij wensen hem al het beste met zijn studie en hopen dat zij ons nogmaals bezoeken.

Daarna heeft Annoek haar kennis in drama therapie mogen toepassen. De kinderen leerde over emoties en hoe zij deze kunnen uiten. En dat allemaal op spelende wijze. De kinderen hebben genoten van de spelletjes en de oefeningen.
Annoek was nog niet weg of haar opvolgers waren al binnen.
Lotte en Suzanne twee gezellige vriendinnen kwamen bij ons stage lopen. Lotte deed onderzoek naar de sociale emotionele ontwikkelen van de kinderen en Suzanne naar de dromen van kinderen uit benadeelde families. Ze hebben de kinderen geleerd over verschillende landen en de kenmerken van het land. In het kader daarvan kregen de kinderen een stukje Nederlandse kaas. Deze werd verschillend ontvangen, een vreemd smaakje voor sommige andere konden er geen genoeg van krijgen. Een mooie ervaring voor onze studenten.

In het nieuwe jaar verwachten we weer een hoop gezellige vrijwilligers en stagiaires. Echter is Stichting Bombo en de Milijuli Foundation wel erg streng m.b.t vrijwilligers. Wij erkennen het ‘volunturism’
Westerse vrijwilligers komen naar een derde wereld land denkende dat zij de wereld gaan verbeteren. In deze landen word dit als een business gezien. Mensen openen sociale organisaties zoals weeshuizen en halen kinderen weg bij de ouders en vertellen gasten dat het wezen zijn bijvoorbeeld. Daardoor houden de vrijwilligers onbedoeld deze negatieve circel in stand. Wij geloven er niet in dat een vrijwilliger of een stagiaire het land komt verbeteren, maar geloven er wel in dat zij een mooie toevoeging kunnen bieden binnen ons al bestaande programma. Dat zij kunnen leren van ons en wij van hen.
Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je dit soort vrijwilligers werk gaat doen.