Fondsenwerving in Nepal

De Milijuli Foundation is begonnen met de fondsenwerving in Nepal.
Om het Milijuli educatie programma duurzamer te maken is het belangrijk dat er een platvorm ontstaat in Nepal die zal zorgen dat een deel van de kosten voor het programma en hopelijk ooit de gehele kosten in Nepal zelf wordt verzameld. Op die manier wordt de verantwoordelijkheid van onze kinderen terug geworpen op de Nepalese bevolking.

Naast al deze activiteiten zijn er ook verschillende donaties geweest van individuen. Sommige gaven eten, sommige geld maar allemaal met een hart voor de kindjes.

Kathmandu Round Table 4
Ditjaar (2018) heeft de Milijuli Foundation samen mogen werken met de mannen van Kathmandu round table Nepal 4. Zij hebben onze kinderen vorige winter van warme winterkleding voorzien en dit jaar uniformen voor de kinderen die naar de overheidsschool gaan. Zij blijven ons educatie programma helpen.

ASMAN
Ook Asman heeft zich ingezet om onze girlsclub te voorzien van eten en materiaal en training. Onze meiden hebben mede door Asman nu een veilige plek om samen te komen, plezier te maken en een platform om de problemen die zij ervaren te kunnen delen met hun vrienden.

Thulo.com
Thulo.com heeft de website kosten voor Milijuli opzich genomen. Daarnaast hebben zij geholpen met de fondsenwerving Romeo & Muna.
Romeo & Muna was een nieuwe Nepalese film die wij als pre-release mochten vertonen. Milijuli Foundation verkocht ongeveer 200 tickets en heeft daarmee een kleine 1000 euro winst kunnen maken.
De filmsterren Shristi Shrestha en Vinay Shrestha waren ook aanwezig tijdens deze film screening.
De Milijuli Foundation is dankbaar voor de steun die Thulo.com telkens weer biedt aan de organisatie en hoopt nog vele jaren samen te mogen blijven werken.
Ook zijn wij dankbaar dat de filmsterren een gaatje in hun drukke agenda hebben gevonden om deze avond extra speciaal te maken. En natuurlijk voor alle gasten die naar de film zijn komen kijken.

Duesi Bailo
In Nepal wordt elk jaar Tihar gevierd. Het lichtfestival waar er elka dag weer iets anders wordt aanbeden. De eerste dag worden de kraaien aanbeden, zij zijn de booschapper van de door. De tweede dag worden de honden aanbeden, als trouwe vriend van de mens. De derde dag de koe en de godin Laxmi, op deze dag worden alle huizen verlicht met kleine lichtjes en een mandala voor het huis gemaakt. Ook maakt met een soort pas waardoor Laxmi de weg naar het huis zal kunnen vinden en op deze manier kan de godin van de welvaart zorgen dat dit huis gezegend wordt met een goede welvaart. De vierde dag is de dag van Bai Tika waar zussen hun broers aanbidden en een hoop lekkernijen kado doen en waar de broers vervolgens hun zus geld cadeau doen. Op de laatste dag aanbid men zichzelf en reinigt men zo hun lichaam om weer gereinigd het volgende jaar tegemoet te gaan.
Tijdens dit grootse feest gaat men langs de deuren om te zingen en te dansen. Ze zingen over hope mooi het huis is en hoe ze de eigenaren van het huis waarderen en krijgen dan vervolgens geld.

Dit jaar hebben 14 kinderen van het Milijuli Educatie Programma dit ook twee dagen gedaan. Allemaal in de bak van een Pickup wagen zijn we verschillende huizen langs gegaan. Het was een prachtig feest met een hoop lekker eten en gezelligheid in verschillende huishoudens.
De kinderen hebben een deel van de opbrengst gebruikt voor een dagje uit en de rest is gebruikt voor de dagelijkste kosten van het MEP.

Markten
Het Milijuli Team heeft dit jaar ook op verschillende markten gestaan om kinderen te schminken en handwerkjes van de kinderen te verkopen. Hiermee heeft het team de Milijuli Foundation kunnen voorstellen aan verschillende mensen en fondsen kunnen werven voor het Milijuli Educatie Programma
Daarnaast zijn er vele persoonlijke donaties geweest, waarbij men een zak rijst doneerde of fruit voor de kinderen. Het begin is gemaakt en de Milijuli Foundation gaat ook in 2019 hier mee aan de slag