Bombo Helden

Angela van der Zandt

De oma van Stichting Bombo staat altijd klaar voor haar kleinkindjes in Nepal, zoals zij ze altijd noemt.
Ze doet dan ook erg haar best om waar mogelijk bij te springen en haar hulp te bieden.

Angela staat op verschillende markten door het jaar heen om de spulletjes van Stichting Bombo te verkopen.
Daarnaast verzorgt ze mensen ook een mooi kapsel en vraagt daarbij om een donatie voor de kindjes.

Een echte Bombo held waar wij altijd op kunnen rekenen.
Wat zouden we toch zonder haar moeten.

Stichting Bombo en de kindjes van het Milijuli Educatie Programma zijn blij met een deze superhelden oma!

Annet Schriemer

Annet is een yoga docent die yoga lessen mogelijk maakt voor mensen die niet veel te besteden hebben. Ondanks dat hebben haar studenten geld verzameld voor Stichting Bombo. Annet is dat persoonlijke komen afgeven in Kathmandu. Deze donatie is een prachtig gebaar en zeer gewaardeerd gebaar van samenhorigheid. Annet en al haar studenten zijn echte Bombohelden.

https://www.liemersactueel.nl/yoga-deelnemers-doneren-basisschool-straatkinderen-nepal/

Babs van Dinther

Stichting Bombo kan altijd rekenen op de inzet van Babs van Dinther. Zij zet zich onbaatzuchtig in tijdens verschillende markten door het jaar heen.
Daarnaast heeft ze ook een naaikransje waarvan ze de bijdrage van haar leerlingen aan Stichting Bombo doneert.
Een echte Bombo held waar we niet zonder kunnen .

De Yakety Yaks

Een geweldige groep dames uit Dubai zijn bij elkaar gekomen met het doel mensen en vooral kinderen bij te staan die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Zij hebben fondsenwervingen georganiseerd zoals : Ladies’ night, quiz avond en een race avond.
Daarmee hebben ze een hoop geld mogen ophalen. Als groep hebben ze een kleuterschool gebouwd in het Gorkha district in Nepal. Een superhelden daad!
Daar hebben ze Maureen leren kennen en hebben het Milijuli Educatie Project bezocht.

Na de aardbeving zijn de Yakety Yaks weer in contact gekomen met Maureen en vertelde dat ze nog een mooi bedrag over hadden die ze graag aan Bombo’s project wilde sponsoren.
Deze dames zijn total onbaatzuchtig en hebben eraan bijgedragen dat we financieel sterk het jaar (2016) mochten beginnen zonder dat we ons druk hoefde te maken over de blokkade door India.

Energiek Brabant

Berry en Helma, de trotste eigenaren van Energiek Brabant, hebben Stichting Bombo geadopteerd als goed doel. Naast een plekje in de winkel voor de producten van Bombo hebben zij ook toegezegd hun centrum beschikbaar te stellen voor een jaarlijkse fondsenwerving. Dus ook in 2018 vond hier de Bombodag plaats. Het was wederom een mooie ervaring. Bombo dag 2019 zal zeer zeker plaats vinden maar krijgt een nieuw jasje…..nog even afwachten dus. Maar wij gaan er weer samen tegenaan. Dank jullie wel lieve Bombo Helden

https://www.facebook.com/energiek.veghel.33http://www.energiek-brabant.nl/

Dirk de held

Dirk is onze jongste Bombo held. Hij heeft zijn klas er van overtuigd Stichting Bombo als goed doel te kiezen. Zijn overtuigend verhaal heeft een prachtig bedrag van 500 euro opgeleverd. Dankjewel Dirk je bent een echte Bombo Held.
Hieronder het verhaal van de held zelf:

” Mij werd gevraagd waarom ik in 2014 zoveel geraniums had verkocht. Wij kregen met de hele school een bepaald goed doel waar het geld naar toe ging. Maar per klas kon je een tweede goede doel kiezen waar de helft van het geld van je klas naartoe ging. Wij hadden met onze klas twee verschillende goede doelen dus moesten een keuze maken. Wij mochten daarom voor de klas vertellen waarom wij voor dat ene goede doel moesten gaan. Ik deed dit voor Bombo en een klasgenoot voor een organisatie die zich inzet voor kankerbestrijding. Uiteindelijk koos bijna de hele klas voor mij omdat ik iets nieuws had wat ze nog niet kenden. En omdat ik een site had en omdat de initiatiefneemster vroeger ook op het Zwijsen College zat.

Toen mochten wij geraniums gaan verkopen. Je moest er minstens 30 van verkopen maar omdat ik wist waar het geld naartoe ging en wat er mee gedaan werd wilde ik echt zo veel mogelijk verkopen want ik wist wat er met het geld gebeurde. Toen had ik ook echt iedereen gevraagd ik had 5 lijsten gemaakt en had ik op verschillende plekken in Veghel neergezet eentje bij Jan en Angela eentje bij de naaivereniging bij Tante Babs. Ons mam had er eentje meegenomen naar haar werk en ik had er dan nog twee voor mij zelf. Ik werkte destijds bij een krantenbezorgservice dus ik kon mooi de kranten afleveren en meteen vragen of ze toevallig geraniums voor het goede doel wilde kopen daardoor heb ik ook veel meer verkocht. En ik ben ook zowat bij iedereen langs gegaan die ik kende en natuurlijk je vergeet altijd nog mensen. Toen ik het verkocht vroegen ook veel mensen voor welk goed doel het was.

Ik ging dat dan even uitleggen en zo vonden veel mensen het goed dat ik precies wist waarvoor wij het deden en wat er met het geld gebeurde dat is ook een reden geweest waarom sommige mensen toch de planten kochten ook al vonden ze de planten niet mooi. Ik heb het ook nooit erg gevonden als mensen vragen stelden terwijl ik uitlegde waarvoor het geld was dat vond ik juist heel erg leuk. Kon ik nog meer vertellen zo heb ik sommige mensen ook op de site van Bombo gewezen dat daar ook nieuws op kwam. Op het einde van de geraniumverkoop had ik er 412 verkocht dat was het een na hoogste wat iemand ooit qua geraniums had verkocht op het zwijsen college. De tijd daarna vroeg bijna elke leraar waarom ik er zo veel had verkocht. Dat was handig want had ik iets minder les en kon ik alsnog tegen iemand vertellen wat Bombo in hield.

Tijdens mijn oudergesprek die daar op volgde wist mijn Mentor alleen maar te vertellen dat het heel goed was van mij dat ik er zo veel had verkocht. Maar na 3 minuten van mijn 10 minuten gesprek moest ik de gang op want mijn Mentor vroeg aan mijn ouders wat ik graag zou willen hebben. Daardoor heb ik allemaal dingen van FC den Bosch gekregen van mijn Mentor omdat ik er zo veel had verkocht . Het mooiste was denk ik wel dat op de dag dat wij het geldbedrag kregen was Maureen ook in Nederland waardoor ze zelf het in ontvangst kon nemen, de foto staat op de site van Bombo. ”

Jeanette Hendriks

De eigenaresse van Tiendas Diferentes, Jeanette Hendriks heeft een kast in de winkel beschikbaar gesteld voor Stichting Bombo en helpt ons zo fondsen te werven. Jeanette is een prachtige vrouw met haar hart op de goede plek, zij zet zich in voor een betere wereld met haar mooie winkel. Ze verkoopt lokale producten, fairtrade en duurzaam. Ze zorgt ervoor dat zij op haar manier bijdraagt aan het voltooien van de Millenium doelen. Een vrouw met passie die graag meedenkt hoe ze de wereld een beetje mooier kan maken. Dankjewel Jeanette voor jouw bijdrage van dit jaar, Stichting Bombo hoopt nog een lange tijd door jou geïnspireerd te mogen worden en met jou samen te mogen werken.

http://www.diferentes.biz/tiendas/

Lotte Olijk

Lotte heeft stage gelopen bij het Milijuli Education Program in Nepal. Omdat zij het erg naar haar zin had op deze stage plek heeft zij samen met haar vrienden en familie geld bij elkaar verzameld. Aan het einde van haar stage doneerde zij dit als verrassing aan Stichting Bombo. Met een mooi bedrag van 655 euro helpt Lotte mee met de dagelijkse kosten in het Milijuli education program.
Lotte jij bent bent een Bombo held!

Mike & Faye

Mike en Faye zijn de soort Bombo helden die niet ophouden met hun heldendaden. Naast dat zij een geweldige stagaire en vrijwilliger waren in Nepal bleven zij zich na hun thuiskomst in Nederland inzetten.
Op verschillende manieren hebben zij door de jaren heen ingezet om fondsen te werven voor Stichting Bombo.
Ook steunen zorgen zij dat onze kindjes van het Milijuli Education Program wekelijks fruit krijgen als snack.
Stichting Bombo is zo blij met deze helden dat ze sinds dit jaar (2020) ook een plekje aangeboden kregen in het bestuur.

Samen met deze Bombo helden blijft Bombo groeien en zich inzetten voor de medemens.

Rob Bekkers

Meerdere jaren heeft Rob zich ingezet voor Stichting Bombo. Tijdens de Bombo dagen organiseerde hij mindwalks waarbij hij gasten meenam voor een wandeling door Mariaheide en liet hij de wandelaars dit mooie dorp vol bewustzijn opnemen en zorgde hij dat zij het dorp door andere ogen bekeken.

Rob is een superheld. Heeft u deze mooie wandelingen gemist maar lijkt het u wel wat zo’n mindwalk? Kijk dan even op zijn website en sluit aan bij een van de wandelgroepen

https://www.mindwalkoisterwijk.nl/

Vera Kors

Deze superheldin heeft samen met enkele dames in haar Parochie in Dokkum een vasten actie georganiseerd. Hoewel Vera niet alleen gewerkt heeft zij iedereen weten te motiveren geld te verzamelen voor Stichting Bombo en het Milijuli Education Program in Nepal. Met een totaal bedrag van 4116.05 euro kwam zij samen met haar man vanuit het hoge noorden helemaal naar Brabant gereden om dit mooie bedrag te overhandigen. Vera blijft nauw betrokken bij onze Stichting en is ze een echte aanwinst als Bombo vriendin.

Vera jij bent een super held!

Yvonne Peters

Meedere jaren heeft Yvonne zich ingezet voor Stichting Bombo. Een vrouw met veel talenten en deze talenten heeft zij ingezet en gedeeld met de gasten van de Bombo dagen. Zo mochten wij van haar mooie stem genieten, tot rust komen bij haar klankschalen sessie en konden mensen een workshop bloemschikken volgen.

Dankjewel Yvonne, jij bent een Bombo Held

Esther van der Wijst

Jaren lang heeft Esther in haar pedicure talenten ingezet voor Stichting Bombo. Mensen mochten met heerlijke verwende voeten de Bombo evenementen verlaten. Daarnaast had Esther de producten in van Bombo in haar salon liggen voor de verkoop.
Jammer genoeg is zij gestopt met haar pedicure salon.
Maar dat weerhoudt Esther niet om zich te blijven inzetten voor Bombo. Samen met de helden Angela en Babs is zij door het jaar heen op verschillende markten te vinden.

Esther, jij bent een echte Bombo Held .

Dankjewel

Naaikransje

De gezellige dames van het Naaikransje van Babs van Dinther helpen ook al jaren mee aan een betere toekomst voor onze kindjes. Ze maken niet alleen mooie dingen en kletsen er op los wanneer ze samenkomen. Zij doneren maandelijks aan Stichting Bombo.
Dames jullie zijn Bombo Helden!