Milijuli Education Program

MEP

Milijuli Education Program

Wij geloven dat ieder kind recht heeft op onderwijs, ongeacht leeftijd, geslacht of sociaaleconomische achtergrond. Voor veel kinderen die opgroeien in de sloppen van Nepal is dat helaas niet vanzelfsprekend. School (en de kosten die dit met zich meebrengt) is niet altijd de eerste prioriteit van ouders wanneer de zorg om onderdak en voldoende eten voor het gezin de aandacht opeisen. Maar onderwijs kan een belangrijke stap zijn om die beperkende omstandigheden te ontgroeien; het vergroot kansen en biedt nieuwe toekomstperspectieven.

Daarom hebben wij het Milijuli Education Program (MEP) opgericht: een school voor kinderen uit de sloppenwijk van Sinamangal, Kathmandu. Vernoemd naar het educatieprogramma richtten wij in 2016 samen met ons Nepalese team de Milijuli Foundation op. Onze studenten kunnen om verschillende redenen (nog) niet deelnemen aan het reguliere onderwijs. Bijvoorbeeld omdat ze te oud zijn voor de klas waarin zij horen, sociale problemen hebben of niet zo goed kunnen leren. Wij proberen de studenten klaar te stomen voor het reguliere onderwijs en waar nodig praktijkonderwijs te bieden.

Het Milijuli team ziet elk kind als individu. Wanneer een nieuwe student binnenkomt wordt hij/zij zorgvuldig geobserveerd en naar aanleiding daarvan wordt er een educatieprogramma ontworpen dat aansluit bij het niveau van het kind. Wanneer onze studenten het Milijuli educatieprogramma succesvol hebben afgerond bieden wij studiebeurzen, zodat zij kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs.

Op dit moment (anno 2020) tellen we 25 studenten in de school en 20 studenten die het programma succesvol hebben afgerond. Deze laatste groep wordt door het Milijuli team nu van een afstandje begeleid in het reguliere onderwijs.

Wij geloven in onze studenten en zorgen voor hen zoals we voor onze eigen kinderen, broertjes of zusjes zouden zorgen. Liefde en genegenheid zijn belangrijke begrippen binnen Milijuli. Samen met educatie en een goede dosis discipline zorgt dit voor succes.