Geen school, geen werk, geen eten?

Geschreven door Maureen, 27 september 2020

De school is nu al drie maanden dicht. Dat is erg lang en het is niet makkelijk; niet alleen omdat we elkaar heel erg missen en het vaste ritme van de schooldagen is weggevallen, maar ook omdat onze kinderen veelal komen uit gezinnen met een dag-inkomen. Hun ouders verdienen van dag tot dag, ze leven van dag tot dag.

onze kinderen veelal komen uit gezinnen met een dag-inkomen

Nu het land in lockdown is, is er geen inkomen en dus geen eten. Dit is natuurlijk heel moeilijk voor onze kinderen en hun families. We hebben daarom besloten om hen met voedselpakketten te ondersteunen. Dit hebben we verschillende keren gedaan. De eerste ronde voedselpakketten hebben we kunnen bekostigen met donaties die vanuit de familiekring in Nepal zijn opgehaald. De tweede ronde werd mogelijk gemaakt door donaties van The Round Table in Kathmandu. Ook hebben we via Geef.nl vanuit Nederland donaties mogen ontvangen, waarmee we een derde ronde voedselpakketten konden financieren.
In totaal hebben we 128 pakketten uitgedeeld. Daarmee hebben we 80 gezinnen weten te bereiken – 40 met ons eigen Milijuli Team en 40 in samenwerking met Stichting Diyo – waarmee we zowel kinderen van onze school als daarbuiten hebben kunnen helpen.
Veel dank aan alle sponsoren en natuurlijk aan Stichting Diyo voor deze mooie samenwerking!