Problemen in de familie

Soms komen er kinderen naar school met een vreselijk verhaal. Deze zijn jammer genoeg niet altijd op te lossen maar zogauw het kind in gevaar is moet hier wel degelijk actie in ondernomen worden. Na enkele slapenloze nachten en risicovolle acties hebben wij in dit geval ons studentje een toekomst kunnen bieden.

In het Milijuli Educatie Programma krijgen de kinderen niet alleen onderwijs, het is een veilige huiselijke plek waar de kinderen zichzelf mogen zijn.

In het Milijuli Educatie Programma krijgen de kinderen niet alleen onderwijs, het is een veilige huiselijke plek waar de kinderen zichzelf mogen zijn. Waar ze altijd terecht kunnen met hun problemen .
Dit jaar hebben we een kindje, met de samenwerking met haar moeder, uit huis geplaatst.
Door nare omstandigheden thuis voelde het Milijuli team elke dag weer de angst om het kind naar huis te sturen. Na enkele incidenten van zware mishandeling hebben we samen met moeder besloten dat het beter is voor het kind als ze naar een tehuis gaat. We wisten direct waar we haar naar toe wilde sturen, maar zoals alles in Nepal gaat niets erg snel. Gelukkig hebben we haar na enkele weken op een fijne plek kunnen onderbrengen waar alleen meisjes blijven en een huismoeder voor hen zorgt.
Jammer genoeg hebben we wel afscheid van haar moeten nemen en is ze naar een andere school vertrokken. De Bombo clowns 2018 zorgen twee jaar lang voor haar kosten in het tehuis en op school. Met speciale dank aan Nathalie van Kooten en Marianne van der Heide voor hun inzet!