Partnerorganisatie in Nepal

Milijuli Foundation

In november 2016 zijn wij de samenwerking aangegaan met onze huidige lokale partnerorganisatie Milijuli Foundation , opgericht door een groep gepassioneerde Nepalese jongvolwassenen in Kathmandu, in samenwerking met oprichtster en voorzitter van Stichting Bombo, Maureen van der Zandt. De naam Milijuli – wat ‘hand in hand’ of ‘samen’ betekent in het Nepali – is afgeleid van het twee jaar eerder opgerichte Milijuli Education Program.

Milijuli Foundation is een sociale onderneming met de visie en missie bij te dragen aan minimalisering van de sociaaleconomische verschillen in de Nepalese samenleving. Zij werkt hieraan door het bieden van educatie en praktijkgerichte trainingen aan kinderen en jongvolwassenen in gemarginaliseerde posities.

Stichting Bombo financiert hoofdzakelijk het Milijuli Education Program (MEP) dat wordt gerund door het team van Milijuli Foundation. Dit educatieprogramma is een overbruggingstraject voor kinderen uit de sloppenwijken van Kathmandu die niet meer in het reguliere onderwijs kunnen meekomen. Het MEP stoomt deze kinderen klaar om (weer) in te kunnen stromen in het reguliere onderwijs.

Naast het Milijuli Education Program zijn in samenwerking met Milijuli Foundation ook de Milijuli Girls Club , de Milijuli Kids Club en het Milijuli Tailoring Program (voor moeders en vrouwen) opgericht. Deze laatste drie projecten worden (grotendeels) gefinancierd uit Nepalese fondsen.

Maak kennis met de Milijuli Foundation en neem een kijkje op de website of facebookpagina van Milijuli Foundation!