Milijuli Kids Club

kidsclub

In samenwerking met de Milijuli Foundation heeft Stichting Bombo het Milijuli Kids Club concept bedacht. De Kids Club biedt kinderen uit sociaaleconomisch achtergestelde gezinnen de mogelijkheid extracurriculaire activiteiten te ondernemen. Kinderen kunnen kiezen uit de clubs: sport, muziek, kunst en dans. De Milijuli Kids Club is er voor alle kinderen van 9-17 jaar oud uit gemarginaliseerde gezinnen. Ook kinderen die niet deelnemen aan het Milijuli Education Program zijn welkom bij de Kids Club. Zij kunnen lid worden van één van de clubs en ontdekken waar ze goed in zijn en waar zij passie voor hebben. De kinderen kunnen binnen de Kids Club op zoek naar eigen talenten en deze ontwikkelen.

Het Milijuli Foundation gebouw is een veilig platform voor alle kinderen die hier naartoe komen. Ook de kinderen van de Kids Club die maar 4 uur per week aanwezig zijn, zijn altijd welkom en ook voor hen is er altijd een luisterend oor en een helpende hand. Naast dat dit een leuke activiteit voor de kinderen is, kan de Milijuli Foundation op deze manier ook een oogje in het zeil houden bij deze kinderen: hoe gaat het met ze op school en thuis, en hebben ze ergens ondersteuning bij nodig?

Op dit moment zijn er 38 deelnemers van de Milijuli Kids Club. Zij krijgen twee keer per week les van 4 tot 6 uur ’s middags en krijgen snacks voor de les begint.

Minimaal één keer in het jaar wordt er een activiteit georganiseerd waar de kinderen aan hun familie, vrienden, medestudenten en leraressen kunnen laten zien wat ze hebben geleerd.

De Milijuli Kids Club wordt gesponsord door Kathmandu Round Table 4, Nepal.