Wat doet Bombo

Stichting Bombo richt zich met name op kinderen en hun families in de Sinamangal sloppenwijk in Kathmandu, Nepal. Deze sloppenwijk telt ongeveer 800 sloppen. De mensen in deze gemeenschap zijn vaak ongeschoold, waardoor zij in veel gevallen zwaar en onderbetaald werk verrichten. Educatie van hun kind is dan meestal niet de eerste prioriteit van ouders, waardoor ook hun kinderen weer dezelfde toekomst tegemoet lijken te gaan. Vaak is er ook weinig ouderlijke supervisie in deze gemeenschap omdat de ouders vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de avond aan het werk zijn. De reguliere scholen in de omgeving hebben niet de mogelijkheid hierop in te spelen en kinderen te begeleiden, zichzelf en hun families, uit deze vicieuze cirkel te trekken.

Ons doel is de sociaaleconomische positie van bewoners van de Sinamangal sloppenwijk te bevorderen door:

  • bij te dragen aan de verhoging van het opleidingsniveau van kinderen in kansarme gezinnen;
  • (re)integratie van kinderen uit de Sinamangal sloppenwijk in het reguliere onderwijs, en
  • het vergroten van de arbeidsperspectieven van deze kinderen en hun ouders. In samenwerking met onze lokale partnerorganisatie Milijuli Foundation hebben wij het Milijuli Education Program opgericht.

Daarnaast willen wij met initiatieven als de Bombo Clowns onder andere een poging doen kinderen in ziekenhuizen, kindertehuizen en andere instellingen in Kathmandu en andere Nepalese steden (tijdelijk) uit hun sociaal-emotionele isolement te halen, door deze kinderen op te zoeken en op speelse wijze contact met hen te leggen.

Meer weten over onze activiteiten, doelstellingen en ons recente beleid? Bekijk onderstaande projecten of lees ons beleidsplan en activiteiten jaarverslag!

Plant Your Tag

Let me tell you about the flowers and the bees…

Dat we de bijen hard nodig hebben dat weet inmiddels iedereen. Zo zorgen de bijen er onder andere voor dat onze aarde gedecoreerd wordt met de mooiste bloemen.

Onze Bombo bij kan dat niet alleen en daarom helpen wij mee. Daarom krijgt u bij uw bestelling in onze webshop een kaartje dat u kunt planten. En zo helpen we allemaal mee aan een fleurige wereld vol bijtjes.

Helpt u mee de zaadjes voor een kleurrijke wereld te planten? Stop uw Bombo Plant Tag in de aarde!

Hoe werkt het?

  1. Maak het kaartje nat.
  2. Stop in de aarde (ongeveer 2 cm diep).
  3. Geef elke dag een beetje water en een glimlach.
  4. Heb geduld. Dan komen uw Bombo-bloemetjes op een dag tot bloei! 🙂