Een rare start van een nieuw schooljaar

Geschreven door Maureen, 27 september 2020

Net voor het nieuwe schooljaar van start zou gaan, hebben we het vervelende besluit moeten nemen om onze school tijdelijk te sluiten.

Gelukkig waren wij de Nepalese overheid een stapje voor.

Net voor het nieuwe schooljaar van start zou gaan, hebben we het vervelende besluit moeten nemen om onze school tijdelijk te sluiten. We hoeven het waarom niet meer uit te leggen aan de wereld, want het corona virus heeft inmiddels overal zijn weerslag gehad – en Nepal is het niet bespaard gebleven. Gelukkig waren wij de Nepalese overheid een stapje voor, want toen er hier besloten werd voor een landelijke lockdown, lag van de ene op de andere dag het hele land plat. Zo heeft helaas ook onze nieuwe vrijwilligster, die net uit Nederland was overgekomen, met spoed weer het vliegtuig terug moeten nemen…
Omdat wij wel enigszins hadden zien aankomen wat ons te wachten stond, konden we ons een beetje voorbereiden. Dat was fijn, want zo konden de leraressen er bijvoorbeeld voor zorgen dat er voor elk kind een werkboek was waarmee onze leerlingen thuis aan de slag konden gaan.
Hoe lang we elkaar zullen moeten missen? Niets is zeker in deze onzekere tijd… maar laten we vooral blijven dromen van een mooie toekomst!