Studiefonds in Sertnug

Naast de studiefondsen die Milijuli Educatie Programma aan haar 15 eigen studenten geeft in Kathmandu. Heeft Milijuli dit jaar besloten 5 studenten in Sertnug te sponsoren. Sertnug is een afgelegen dorpje aan de voet van Ganesh Himal , een van de bergtoppen die Nepal en Tibet van elkander scheidt.
Deze 5 kinderen komen van twee verschillende gezinnen, om te zorgen dat deze kinderen niet naar Kathmandu gestuurd worden voor een kans op educatie hebben wij besloten hen in het dorp zelf te sponseren. Beide gezinnen zijn 1 ouder gezinnen, waarvan bij de een de moeder is komen te overlijden en bij de andere de vader.
In beide gevallen betekend dit dat er een mogelijkheid is dat de kinderen van school af moeten om voor het gezin te kunnen voorzien. Echter door de financiele druk voor educatie van het gezin te halen hebben al deze kinderen de kans om hun educatie af te maken. Milijuli Educatie Programma heeft hen gesponsord met een schooltas, schriftjes, pennen, potloden en een uniform. Verder zal Milijuli Educatie Programma blijven sponsoren in eventuele kosten voor examens etc.