Shova Didi’s dagje ‘uit’

Onze geliefde Shova Didi is bij ons vanaf het begin van de school. Wij zijn erg blij met haar in ons team. Zij kookt voor ons, poetst de school, wast de kleren en assisteert de leraressen waar nodig.

Een dag zonder Shova Didi is een hele andere dag op school.

Voor het assisteren heeft ze een training gevolgd. In Milijuli hebben we een verschillende aanpak dan de meeste scholen in Nepal en wij wilde graag da onze Didi (hulp) weet wat onze leraressen doen en hoe zij hen kan helpen. Daarvoor moesten we haar een dag laten gaan.
Een dag zonder Shova Didi is een hele andere dag op school. Wie geeft onze kinderen eten en wie zorgt ervoor dat de keuken er weer netjes uit ziet wanneer de kinderen weer naar hun klas gaan. Shova Didi haar werk is erg gewaardeerd en dat realiseerde we ons nog meer toen ze er niet was.

Maar… we hebben het overleefd, we hebben samengewerkt als een team. De leraressen hebben lunch en snacks gemaakt en de kinderen hebben de vloer geveegd en de afwas gedaan. We waren toch wel erg blij dat Shova Didi de volgende dag weer van de partij was.

Ze had het erg leuk gehad en leuke liedjes geleerd en fijn gedanst. Ze weet nu hoe ze de leraressen kan helpen tijdens de kring momenten. We hebben haar moeten missen voor een dag maar we hebben daar een Super Didi voor terug!