Pluis

Marlieke als Pluis de clown

Met een kleurrijk gezelschap drie weken Nepal doorkruisen, dat is een belevenis die ik iedereen toewens. Ik heb het nu drie maal mee mogen maken en de mensen van het land en de lieve ‘clowns’ die meereisden heb ik in mijn hart gesloten.

Wat een prachtige kinderen heeft Nepal. De mooie ogen hebben al veel leed gezien maar ze straalden als wij de boel op stelten kwamen zetten of wanneer we heel voorzichtig, met kleine stapjes hun wereld mochten betreden. Wat heb ik genoten en wat heb ik me welkom gevoeld.

Maureen, die in Nepal woont en een school heeft in Kathmandu voor kinderen uit de sloppenwijken, maakt zich graag drie weken vrij om met ons mee te reizen en te clownen. Ze organiseert de reis, legt de contacten met de ziekenhuizen en weeshuizen en zorgt ervoor dat het sponsorgeld goed besteed wordt aan rijst, medicijnen en andere goederen waar behoefte aan is. Prachtig dat zo elke cent die gedoneerd is, goed terecht komt.

Peter, clown in gouden hart en nieren, bestuurt één en ander vanuit Nederland, is onze vraagbaak en reist natuurlijk met ons mee want hij is verliefd op het land geworden.

Ook al leef ik in Nederland een heel ander leven en lijkt het Nepalavontuur soms bijna een droom, als ik de foto’s zie dan beleef ik alles opnieuw en heb ik echt een beetje heimwee naar de geuren en de kleuren, de lieve mensen… en de mooie liedjes van Maureen… 😉