Op huisbezoek!

Volgende week start het nieuwe schooljaar. Tijd om op huisbezoek te gaan bij onze studentjes. Alle ouders nodigde ons uit voor thee. We bespraken hoe hun kinderen het op school doen, wat goed gaat en wat wij hopen te zien verbeteren in het volgende schooljaar.

het beste salaris dat maar kan: GROTE GLIMLACHEN!

Het is geweldig om de kinderen zo enthousiast te zien. Ze sleurden ons bijna mee naar huis. Het gaf ons een geweldig gevoel dat de ouders ons welkom heette in hun huis zelfs nu wij onaangekondigd eens langs kwamen. Het gaf een fijn gevoel. We worden gewaardeerd voor het werk dat we doen. En we kregen deze dag het beste salaris dat maar kan: GROTE GLIMLACHEN!

Een andere reden om de sloppen in te gaan is om te zien welke kinderen er nog niet naar school gaan. We vonden het erg fijn om te zien dat de meeste kinderen naar school gaan. Vorig jaar moesten we vele malen nee zeggen tegen aanmeldingen in de school aangezien we te veel kinderen hadden. Nu lijkt het erop dat zij toch naar school gaan. Hier zijn wij natuurlijk reuze blij mee. Want elk kind heeft recht op educatie.

Wij zijn erg blij mij deze ontwikkeling en hopen dat het zich verder blijft ontwikkelen.

We weten dat er toch echt nog een hoop kinderen zijn die niet naar school gaan. Daarom gingen we opzoek aan de andere kant van de sloppen en daar vonden we de twee broers en hun zusje.

Sujan (11), Susan (9) en Anusha, zij wonen in een kleine slop zonder deur. Als ze naar binnen willen moet dit via het raam. Hun moeder werkt in het buitenland maar zend geen geld naar hun vader, hij lijdt aan Tuberculoses. Ze willen erg graag naar school en daarom zijn ze direct met ons meegekomen. Sujan , de oudste broer, kwam de dag erna. Hij vertelde dat wanneer zijn moeder terug zou komen ze misschien wel genoeg geld hebben om zijn schoolgeld te betalen. Nu kan hij dat niet. Hij weet dat hij een beetje te oud is voor onze school maar hij wilt zich voorbereiden om naar een school te gaan met zijn leeftijdsgenoten. Daar heeft hij hulp bij nodig en dat zullen wij hem geven!

Susan en Anusha worden opgefrist voordat ze samen met hun vriendjes de les gaan volgen.

Anusha heeft een allergische reactie en haar hele lichaam zit vol met kleine bultjes, ze bleef maar krabben. Daarom smeerde we haar in met poeder zodat het jeuken stopt.