De kleuterschool ‘ASHA’ is geopend

Zondag 20 april, de dag van de waarheid. Om 9 uur in de ochtend zouden de kinderen voor de eerste keer naar school komen. Om 9 uur kwamen ze dan ook langzaam aan binnendruppelen. Degene die het niet konden vinden zouden we gaan ophalen op de Bagmati brug. Toen ik daar aan kwam was er niemand te bekennen. Ik besloot een kijkje te gaan nemen in de sloppenwijk waar deze kindjes verbleven. Ik was namelijk opzoek naar de kinderen van de Indiase gemeenschap die niet ver van de brug af leefde. Hun sloppenwijk is ongeveer twee maanden geleden tot op de grond toe afgebrand. Toen we aan de praat raakten met de leider van deze groep mensen kwamen we er achter dat geen van hun kinderen naar school gaan. We besloten daarom de helft van onze leerlingen te kiezen vanuit de Nepalese gemeenschap en de andere helft van de Indiase gemeenschap.  Deze kinderen maakten namelijk helemaal geen kans aangezien ze niet erkent worden als Nepalees en ook in India niet echt een plaatsje hebben.

Maar goed… ik liep dus naar hun wijk toe. Daar aangekomen zagen drie van die kleine monsters mij.. ze begonnen te roepen en te springen want ze mochten mee naar school. Wat een verassing… ze kende me en hadden onthouden dat ze met mij mee naar school mochten. De leider van de deze gemeenschap kwam uit de tent en hij begon de kinderen te verzamelen. Voordat ik het wist liepen we met een grote groep van 15 kinderen naar de school. WAAUUUWW!! Dit was waar ik de afgelopen maand dag en nacht voor had gewerkt! Dit was misschien nog mooier dan ik had kunnen fantaseren. Ik had drie vieze handjes in mijn hand… en zingend liepen we naar school. Op het moment hebben we 25 leerlingen… deze krijgen een strenge background check. Dit doen we om er zeker voor te zijn dat de kinderen die het echt nodig hebben onderwijs krijgen.  Op deze manier hopen we de mensen te bereiken die het echt nodig hebben!

Natuurlijk heeft Stichting Bombo dit niet kunnen bereiken zonder onze gulle sponsoren! DANK JULLIE WEL !!