4 Fondsenwerving

4.1 Benefietavond Delft

Op 13 september 2020 is door bestuursleden Faye en Mike een benefietavond georganiseerd bij non-profitorganisatie I CHANGE in Delft. De benefietavond had een leuk vol programma. Zo was er een veiling met verschillende producten en diensten die geveild werden, denk aan overnachtingen op bijzondere plekken, yogalessen en duurzame producten. Tijdens de avond was er heerlijk voedselverspillingsvrij eten verzorgd door het geweldige team van I CHANGE, een foto expositie om de mensen een beeld te geven van onze projecten in Nepal en het leven daar, en een klein marktje met prachtige producten afkomstig uit Nepal die mensen konden kopen. We waren erg blij dat ondanks de corona tijd dit evenement door kon gaan. Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen vond het event buiten plaats en waren we extra dankbaar voor het prachtige weer. De avond was een groot succes en er is ruim €2600,- opgehaald voor stichting Bombo.
Veel dank aan alle aanwezige gasten, betrokken ondernemers en bedrijven voor hun bijdrage voor de veiling en/of loterij: Hotel De Plataan; Restaurant Maharaja Delft; Buitengoed de Uylenburg; HANNO – Groots café; Dille & Kamille; WAAR; Mooie Boules Delft; Bloemist de Zonnebloem; Schoonheidssalon Claudia; Beauty Floor; Zinderin Kunst-Middin; Houseoffrites; Biercafe T Klooster …en natuurlijk I CHANGE voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de super lekkere catering!

4.2 Tiendas Diferentes

Onze trouwe partner Jeanette Hendriks, eigenaresse van de winkel Tiendas Diferentes in Helmond, is een gedreven vrouw die de producten in haar winkel zorgvuldig uitzoekt en daarmee streeft naar een betere wereld. Elk product in haar winkel heeft een verhaal en Jeanette weet dit te vertellen. Ze richt zich vooral op kleine, lokale ondernemers die werken aan de wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling (Sustainable Development Goals). Stichting Bombo past ook in dit plaatje, maar de producten komen van wat verder. Ook het afgelopen jaar hebben wij onze producten bij Tiendas Diferentes mogen aanbieden. Daarmee is in de periode 2020 €597,22 en eerste helft 2021 €138,60 opgehaald voor de stichting. Dankjewel Jeanette en haar prachtige winkel Tiendas Diferentes!

4.3 Geen markten dit jaar…

Hoewel onze vrijwilligers stonden te popelen om de marktkraam op te tuigen met Bombo’s prachtige handgemaakte producten uit Nepal, konden vanwege de coronamaatregelen de jaarlijkse markten niet doorgaan. Extra reden om onze energie te steken in het gebruiksklaar maken van de webshop, om zo toch onze mooie producten aan de man/vrouw/mens te brengen!

4.4 …wel een webshop!

Het plan was er al langer, maar met de corona pandemie en alle maatregelen en beperkingen van dien werd de noodzaak voor online zichtbaarheid en fondsenwerving alleen maar groter: eind 2020 is, samen met een geheel vernieuwde website, de webshop van Stichting Bombo gelanceerd! Op deze webshop worden mooie producten verkocht die onder goede omstandigheden zijn gemaakt in Nepal. Denk hierbij aan vilten producten zoals handpoppen, vingerpoppetjes en tasjes en kersthangers. Ook hadden we er erg gave mondkapjes gemaakt van overgebleven stoffen uit ateliers in Nepal, deze waren erg populair in deze corona tijd. We proberen de verzending van de producten op een verantwoorde manier te doen. Zo zijn de enveloppen waar de producten in verstuurd worden gemaakt van oude rijstzakken en zijn de productkaartjes van Bombo gemaakt van speciaal papier waar bloemzaadjes in zitten en die je dus later kunt planten! De webshop staat nog in de kinderschoenen en zijn we op het moment veel bezig met de bereikbaarheid en publiciteit van de webshop. Maar één ding is alvast zeker: hoewel het natuurlijk niet kan tippen aan de gezelligheid van een echte markt, is het niet alleen een welkom alternatief, maar ook een geweldige aanvulling.

4.5 Online acties

Om de door opeenvolgende lockdowns zwaar getroffen families in ons werkgebied in de Sinamangal sloppenwijk te ondersteunen met voedselpakketten hebben wij een aantal keren online fondsenwervingsacties opgezet. We gebruikten daarvoor in eerste instantie het online platform geef.nl, waarbij donateurs gemakkelijk direct kunnen doneren en gelijk ook inzicht hebben in de stand van de donaties ten opzichte van het te behalen bedrag. Sinds mei 2021 doen we dit via een zakelijke Tikkie: nog gemakkelijker doneren en, al hebben donateurs helaas geen inzicht in de opgehaalde donaties, de kosten voor het gebruik van deze online tool zijn vele malen lager en dus financieel gezien voordeliger. Met deze kortlopende acties is gezamenlijk €5263,23 opgehaald, waarmee we veel families noodhulp konden bieden. Behalve onze eigen Maureen en Milijuli teamleden Nirmala en Anjana werkten wij voor het organiseren en uitdelen van voedselpakketten samen met de lokale organisaties Kusum Foundation, Maya Mamata Foundation en Bright Star Foundation. Wij danken hen allen voor hun onvermoeibare inzet en natuurlijk alle donateurs voor hun ruimhartige bijdragen om dit mogelijk te maken.

Benefietavond bij I CHANGE, Delft, 13 september 2020